Részletes információ a foglalások letöltéséről
Honnan fogom tudni, hogy új foglalásom érkezett?
A Previo rendszerből fog az új foglalásról egy email érkezni, benne a foglaláshoz kapcsolódó információkkal (vendég neve, foglalás dátuma, szobatípus, éjszakák száma, vendégek száma, hitelkártya részleges adatai, stb). A foglalás minden esetben a foglalási naptárba kerül, adott esetben a Kiosztatlan szobák modulba és a jobb oldali Vezérlőpult Új Online foglalások menüjében található lista elejére kerül.
Amennyiben közvetlenül a foglalóoldalról kap információt a foglalásról (pl. Booking.com), az esetleges hibás működésre utalhat. Ilyen esetben kérjük, jelezze nekünk ezt, a foglalás számával és az email érkezésének idejével együtt.
A Previo-ban nem látom a foglalásban történt változtatást. Miért?
A robot nem minden esetben tudja, hogyan alkalmazza a változtatásokat, ezért néhány módosítást manuálisan kell végrehajtani! Amennyiben a hitelkártya adatai változtak, ez módosításra kerül. Bizonyos esetekben a foglalás érkezési-, utazási dátuma korrigálódik, de az ehhez tartozó árváltozás semmilyen esetben. Bármilyen foglalásban változás történik, erről a Previo rendszere e-mailben figyelmezteti a szálláshelyet, minden szükséges adattal az emailben.
A nyomonkövető e-mailben szereplő információk a következőképpen nézhetnek ki:

Ha a vendég módosítja a foglalást, mindig küldünk egy „Foglalás változtatása [AZ ÖN AKTIVITÁSA SZÜKSÉGES]” című e-mailt. Az e-mail felső részében felsoroljuk az adott szerverről beérkezett elérhető összes információt (dátumváltozás/szobaszám-változás stb.), valamint megjelöljük, mely módosítások kerültek sikeresen átvitelre a Previo rendszerbe, és melyeket kell manuálisan végrehajtani. Mindig javasoljuk, hogy ellenőrizzék a foglalást közvetlenül a szerver extranetjén.
FONTOS! A „Bejelentkezett” státuszú foglaláson nem lehet módosítást végrehajtani. Ebben az esetben e-mailes értesítést kap, amelyben tájékoztatjuk, hogy a kért módosítást nem tudtuk feldolgozni.
Foglalás hozzáadása vagy eltávolítása egy csoportból
A külső portálokon keresztül lefoglalt foglalásokat csoportba való felvétellel vagy onnan való eltávolítással nem javasolt módosítani. Az ilyen módosítások megzavarhatják a kapcsolatot a jövőbeli frissítésekkel, ami azt jelenti, hogy a vendég által végzett módosítások (például lemondások vagy egyéb változtatások) esetleg nem kerülnek megfelelően át a Previo rendszerbe.
A foglalás a Previo rendszerben nem került törlésre, pedig az extraneten már törölték. Miért?
Nagy valószínűséggel ezt a foglalást manuálisan hozták létre. A robot csak az általa létrehozott (azaz letöltött) foglalásokkal tud dolgozni. Lemondás vagy módosítás esetén ezeket a változásokat manuálisan kell rögzítenie a Previo rendszerben.
A robot továbbá nem módosítja azokat a foglalásokat, amelyeknél megszakadt a kapcsolat. A részleteket lásd fent.
Csoportos foglalások módosítása
Csoportos foglalások esetén az átvitel bonyolultabb. Ha a dátumokban változás történik, vagy a csoporton belül foglalásokat törölnek, ezeket a módosításokat manuálisan kell elvégezni. A változás jellegéről mindig értesítést kap egy „Foglalás változtatása [AZ ÖN AKTIVITÁSA SZÜKSÉGES]” című e-mailben. Az e-mail felső részében azok a módosítások szerepelnek, amelyeket a rendszer észlelt, de nem hajtott végre.
A Booking.com és az Expedia oldalain keresztül érkező foglalásokban (akár csoportos foglalásokról is legyen szó) szinte minden foglalásmódosítást felismerünk, és az adatokat a legtöbb esetben át is tudjuk továbbítani a Previo rendszerbe.